2024.04.19, Péntek
Geofood védjegypályázati felhívás helyi termék előállítók és éttermek számára
illusztráció - pixabay

Geofood védjegypályázati felhívás helyi termék előállítók és éttermek számára

nogradgeopark.eu

2021.04.23. 11:56

A GEOfood programban minden, a geopark területén működő kézműves terméket előállító termelő és étterem részt vehet.

Hirdetés

A Novohrad-Nógrád Geopark védjegypályázatot hirdet a GEOfood nemzetközi védjegy használatára a geopark területén működő helyi termék előállítók és éttermek számára – olvasható a park weboldalán.

A koronavírus járvány utáni gazdasági újraindulás segítése és a klímaválság kezelése érdekében a Novohrad-Nógrád Geopark is csatlakozott a Magma Geopark által 2015-ben elindított GEOfood nemzetközi helyi termék programhoz, amelynek célja a geológiai értékek és a helyi ízek közötti kapcsolatok bemutatása és a helyi gazdaság segítése.

A GEOfood programban minden, a geopark területén működő kézműves terméket előállító termelő és étterem részt vehet. Mivel a program célja jelenleg a COVID miatti talpraállás segítése, a 2021-ben csatlakozó vállalkozások számára a csatlakozás és a védjegyhasználat ingyenes.

A 2021-ben megszerzett védjegy használatára 2023. december 31-ig jogosultak a pályázók.

A COVID utáni újraindulás érdekében a beérkező pályázatok 2021. október 31-ig folyamatosan a két héten belül elbírálásra kerülnek, a későbbiekben évi egy alkalommal kerül majd meghirdetésre védjegyhasználati pályázat.

Bővebb tájékoztatás a park weboldalán érhető el.

 

 

 

Helyi hírekNovohrad-Nógrád Geopark