2024.03.29, Péntek
Erőpróbát teljesítettek a rétsági tűzoltók
Fotó: Mohács Gábor tű. őrgy és Rétság Kvő

Erőpróbát teljesítettek a rétsági tűzoltók

katasztrófavédelem.hu

2020.05.04. 14:07

A Magyar Lépcsőfutó Tűzoltók Közössége az FCC Team Hungary csapatával karöltve és a Szolgálatiruha.hu támogatásával a közelmúltban egy kihívást indított útjára, mely száz mozzanatot tartalmazó gyakorlatsorból áll és minél jobb időeredménnyel kell teljesíteni. A kihívás további feltétele, hogy a gyakorlatokat teljes bevetési ruházatban kell végrehajtani, ez alól egyedül a légzőálarc képez kivételt.

Hirdetés

A Rétsági Katasztrófavédelmi Őrs „B” szolgálati csoportjának négy tagja is teljesítette a nem mindennapi kihívást. A feladatsor fekvőtámasszal kezdődött, azt guggolás követte egy 12 kg-os porral oltó készülékkel a kézben, ezt váltotta egy tűzoltó tömlő hullámoztatása, majd két dugólétra tag fej fölé emelése és végül egy dobogóra való fellépés két tömlővel a kézben. Minden feladatot hússzor kellett megismételni.

A feladatsornak neki vágó Orosházi Máté tű. őrmester 1 perc 15 másodperc, Varga Balázs tű. őrmester 1 perc 25 másodperc, Benedek Tamás tű. törzsőrmester 1 perc 33 másodperc, míg Istvanovszki Nándor tű. zászlós 1 perc 34 másodperc alatt teljesítette a kihívást.

Helyi hírektűzoltóságRétság