2024.04.25, Csütörtök
 Fákat ültetnek a nógrádi kormánytisztviselők
nmkh.hu

Fákat ültetnek a nógrádi kormánytisztviselők

nmkh.hu

2019.11.07. 09:07

A Nógrád Megyei Kormányhivatal valamennyi munkahelyi közössége ültetett fákat az október 21-ei Földünkért Világnap apropóján, de a környezetvédelmi szakterület felhívása jövő év tavaszáig bezárólag egyéni faültetésre is ösztönzi a hivatali dolgozókat.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Kormányhivatal a Fákat a Földnek elnevezésű akcióhoz kívánt csatlakozni. A világméretű környezetvédelmi kampány három évvel ezelőtt, a Föld Napján indult, a kezdeményezés célja, hogy 2020-ra - az 50. Föld napjára - 7 milliárd 800 millió fát ültessenek világszerte. A felhívás alapján Magyarországon 10 millió fát kellene ültetni 2020-ig.

A kezdeményezéshez csatlakozott dr. Szabó Sándor kormánymegbízott, a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője, aki a salgótarjáni, Csokonai úti gépjármű vizsgálóállomás zöldterületén ültetett facsemetét.

A Földünkért Világnapon a járási hivatalok és a főosztályok munkahelyi közösségei ültettek fákat Salgótarjánban, Pásztón, Rétságon, Szécsényben és Balassagyarmaton, eddig összesen több mint 40 csemetét. A járási hivatal közössége az utóbbi városban egy jelentősebb faültetési akciót is megvalósít hamarosan: a Mártírok útján száz facsemetét fognak elültetni novemberben.

A kormányhivatal környezetvédelmi szakterületének kezdeményezésére a munkatársakat saját lakókörnyezetükben is faültetésre ösztönzik. Erre a jelenlegi őszi, továbbá a jövő tavaszi időszakokban is lehetősége lesz a felhíváshoz csatlakozóknak.

Helyi hírekfaültetéskormánytisztviselők