2024.04.19, Péntek

Eredményes évet zártak a salgótarjáni atléták

nogradsport.wordpress.com

2018.12.29. 15:32

Évzáró bankettet tartott a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC), ahol megköszönték az edzők idei munkáját és díjazták az esztendő legjobbjait.

Hirdetés

A megyeszékhely atlétái idén mintegy ötven versenyen indultak, és több bajnoki érmet is szereztek. Az ősszel első alkalommal hozták Nógrád megyébe a Mezei Futó Liga egyik állomását, ami a Magyar Atlétikai Szövetség kiemelt versenysorozata. A SAC több tanintézménnyel és egyesülettel is kiváló együttműködést ápol, sporteszközökkel segíti az ott folyó munkát, és már Balassagyarmaton is működtet csoportot. Így biztosítottnak látszik Salgótarján utánpótlása, amely élettel töltheti meg a kormány által ígért, új atlétikai központot.

Az évzárón közel félszázan képviselték az egyesületet. Először a klub edzői kaptak jelképes ajándékot egész éves munkájukért, a vezetőedzők – Máté Csaba és Kadlót Zoltán – mellett az utánpótlásért felelős Mrakics Nikolettet is szólították. A balassagyarmati Körmendy Nikolett, a tájfutásból ismert Sramkó Tibor, illetve a Tarjáni Tornádó Triatlon SE edzője, Szuhán Attila később kapja meg ajándékát, ők valamennyien a SAC színeiben indítják versenyzőiket az atlétikai küzdelmek során.

 

Ezt követően átadásra kerültek az Év SAC-osa díjak, eredményeik alapján idén négy versenyző is kiérdemelte az elismerést. Mag Viktória a mezei bajnokságon és a ligafutamokon is remekelt, utóbbiban aranyéremnek is örülhetett. Kovács Gyöngyvirág a pályaversenyeken szerepelt nagyszerűen, bajnoki és ligadöntő érem is került a vitrinjébe. A klub célja az, hogy nem csak a közép- és hosszútávfutószámokra készítsék fel a fiatalokat, hanem valamennyi szakágba belekóstolhassanak. A futók mellett így idén már ugrót és sprintert is díjazni tudtak. A távolugró Kiss Dalma a korosztályos ranglistán a második helyen fejezte be az évet, egy nemzetközi gyermekversenyen pedig két aranyérmet is szerzett Dortmundban. Oravecz Kevin a sprintszámokban hozta a legjobb eredményeket, 60 méteren meg tudta nyerni a korosztály legrangosabb viadalát, a gyermek Budapest-bajnokságot.

forrás: nogradsport.wordpress.com

Helyi hírekSalgótarjáni Atlétikai Club