2024.03.19, Kedd

Új épületben központosult a járási hivatal Balassagyarmaton

nmkh.hu

2018.09.03. 16:52

Az egykori csendőrpalota 700 millió forintos támogatásból alakult át.

Hirdetés

Átadták a 700 millió forintos állami támogatásból felújított Balassagyarmati Járási Hivatalt - az intézményt az egykori csendőrlaktanyában alakították ki. Mostantól az összes szolgáltatás ebben a központi épületben érhető el.

A járási központot Balassagyarmat helyi védettség alatt álló, Kotsis Iván tervei alapján 1928-ban épült háromszintes, 3500 négyzetméteres épületében, az egykori csendőrpalotában alakították ki, amely később, megszűnéséig, a határőrség központja volt. Tuzson Bence kiemelte, hogy a beruházás olyan épületben valósult meg, amelyet a XX. század Magyarországának egyik legjelentősebb építésze tervezett, Kotsis Iván munkája többek között a budapesti Regnum Marianum templom, vagy az Erkel Színház is.

„Fontosak a részletek, de a legfontosabb az, hogy a rekonstrukció eredményeképpen lehetővé vált az eddig szétaprózott járási hivatali szerkezet centralizált elhelyezése és ezzel a Balassagyarmati Járási Hivatal hatósági, gyámügyi és igazságügyi, építésügyi, földhivatali, foglalkoztatási, népegészségügyi és társadalombiztosításai osztályai végre itt, egy helyen érhetőek el. Azt gondolom joggal reméljük, hogy a most átadott épület hosszú időn keresztül fogja szolgálni az ügyfeleket és az itt dolgozókat” - mondta Dr. Szabó Sándor, kormánymegbízott.

 

Három emeleten helyezkednek el a különböző osztályok

Közel 1500 hatósági ügykörben, évi 80 ezer döntés születik a felújított épület falai között. A földszinten a Földhivatali Osztály és a Foglalkoztatási Osztály, az első emeleten a Népegészségügyi Osztály, a Hivatalvezetői titkárság és a Hatósági, Gyámügyi és Igazságügyi Osztály, a második emeleten a Társadalombiztosítási Osztály és az Építésügyi Osztály kapott helyett. Az új épület második emeletére költöztek a Salgótarjáni Járási Hivatal Igazságügyi Osztályának pártfogói, a Nyugdíjbiztosítási Osztály és a Rehabilitációs Osztály kihelyezett ügyintézői.

Az épület az Ady Endre utcai és a Bajcsy-Zsilinszky utcai bejáraton keresztül lehet megközelíteni, az akadálymentesített bejárat az Ady Endre utcai. Az udvaron lehetőség van az ügyfeleknek gépjárművel parkolni.

Helyi híreképületfelújításJárási HivatalBalassagyarmat