2024.04.20, Szombat

Egyedülálló programot indítanak Nógrád megye iskoláinak

agronaplo.hu

2018.09.13. 10:22

A cél az, hagyománnyá váljon az ifjúság természetes gyakorlóterepen történő környezeti nevelése.

Hirdetés

A kertészkedés terjedését támogató diákprogramot indít Nógrád megyében az agrárkamara és a Váci Egyházmegyei Karitász. A pályázatok révén tíz általános iskola vagy tanoda iskolakert létesítését és fenntartását támogatják három évig. A „Földforgatók” programban szeptember 16-ig pályázhatnak a Nógrád megyei általános iskolák, tanodák.

A projekt közvetlen célja, hogy a programban részt vevő iskolákban elősegítse a kertészeti tevékenység hosszú távon is jól működő gyakorlatát és egyúttal hozzájárul az agrárszakképzés népszerűsítéséhez.

Hosszabb távon pedig az, hogy hagyománnyá váljon az ifjúság természetes gyakorlóterepen történő környezeti nevelése, valamint a mezőgazdasági tevékenységet megismerve az ágazati pályaorientációt is segítsék.

További cél, hogy a fiatalok kedvet kapjanak saját területük gondozásához, illetve, hogy később felnőttként is maradjanak meg kertművelőnek, és ezt használják az önellátásuk részeként.

A jelentkező iskoláktól legalább 800 négyzetméternyi kijelölt területet várnak - ha nem saját terület, akkor kérik a földhasználatról szóló hozzájárulást. További részletek itt.

Helyi hírekpályázatdiákiskolaáltalános iskolásokmezőgazdaságélhető életkertészkedés