2024.04.25, Csütörtök

Salgótarján, a félmaraton városa

nogradsport.wordpress.com

2018.06.03. 07:18

Több mint kétszáz futó lepte el Salgó­tarján utcáit, a versenyközpontnak helyet adó Uzoni Péter Gimnázium és a Tóstrand között futottak azok, akik Kadlót Zoltán (Salgótarjáni Atlétikai Club) pályafutása előtt tisztelegtek.

Hirdetés

A rendezvényt Fekete Zsolt, a város polgármestere nyitotta meg, majd egy közös bemelegítést követően rajtolt el a három táv. Először az félmaratonit, majd az öt és tíz kilométert választók vághattak neki a versenynek. Míg a versenyzők a meg­felelő iramra és a helyes légzésre koncentráltak, a várakozókat idén is Oláh Gergő, az X-Faktor korábbi győztese szórakoztatta. A szervezők a legkisebbekről sem feledkeztek meg, nekik az iskola udvarán rendeztek futóversenyt, több korcsoportban.

Egyéniben a tavalyinál többen, összesen több mint kétszázan teljesítették valamelyik távot, rajtuk kívül négy váltó szerepelt. A különböző versenyekre az jellemző, hogy minél hosszabb a táv, annál kevesebb az induló. Salgótarjánban ez pont fordítva történt, hiszen a fő számra, a félmaratonra érkezett a legtöbb nevezés.

A névadó futó klubja, a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) versenyzői igazán jól teljesítettek a nap során, hiszen a hét abszolút kategóriából négyben is diadalmaskodni tudtak. A 10 kilométeren Kadlót Zoltán magabiztos sikert aratott, míg a hölgyeknél tanítványa, Halasi Hanna tudott nyerni. Szintén egy Kadlót-tanítvány, Barta Luca nyert a nőknél, de a férfiaknál is salgótarjáni siker született Kőszegi Dominik jóvoltából.

 

A fő számban a salgótarjáni Sándor Gyula végig vezetve szerezte meg a győzelmet, igaz, a végén mindössze egyetlen másodperccel verte fővárosi riválisát. A váltóknál idén is a SAC gyerekváltója(!) szerezte meg az első helyet. Az eredményhirdetésen Kadlót mellett Tolnai Sándor képviselő is közreműködött. A szervezők ezúton is köszönik a támogatók és önkéntesek segítségét. Jövőre jöhet a jubileumi, ötödik pünkösdi futóverseny.

A részletes eredményekről és helyezésekről a NógrádSportja oldalán olvashat.

Helyi hírekSalgótarjáni Atlétikai ClubKadlót Zoltán