2024.04.19, Péntek

Újabb város kap közösségi tornacsarnokot

magyarepitok.hu, nogradhont.hu

2018.05.07. 11:34

A Nógrád megyei Szécsényben hamarosan megkezdődik egy 768 négyzetméteres sportlétesítmény felépítése, a település emellett tanuszodát is kap.

Hirdetés

Szécsényben folytatódik a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program, a 6 ezer fős Nógrád megyei város is különálló tornatermet kap. A Nemzeti Sportközpontok 16,4 milliárd forintos fejlesztéssorozatában eddig mintegy félszáz település kapott sportuszodát, tornaközpontot, vagy új tantermet.

 

Két tornacsarnok és egy tanuszoda épül Szécsényben 

A közel 6 ezer fős Nógrád megyei városban szeptemberben mutatták be a Rákóczi úti gimnázium új tornaterme, valamint egy szintén a köznevelési program részeként megvalósuló tanuszoda terveit. Emellett a városban található Páter Bárkányi János Katolikus Gimnázium sportlétesítményeit is fejlesztik, a létesítményeket közösségi célra is használják majd.

 

Látványterv: nogradhont.hu

Most a Rákóczi úti iskola új, 768 négyzetméteres alapterületű tornacsarnokán kezdődhet meg az építkezés – derül ki a közbeszerzési adatokból. A nettó 299 millió forintos beruházás kivitelezési munkálatait a nyíregyházi Nyír-Flop-Holding Kft. végezheti el.

A projekt során egy 7,1 méter belmagasságú, 540 négyzetméteres küzdőteret is kialakítanak az új létesítményben, illetve többek közöt elkészítik az előteret, a vizesblokkokat és az öltözőhelyiségeket is.

Helyi híreképítőipari cégeksportberuházásokSzécsényuszodaépítésoktatási beruházásNyír-Flop-Holding Kft.