2024.07.27, Szombat

Három érmet szereztek a salgótarjáni futók

Nógrád Sportja

2018.05.09. 10:24

A napokban ismét a gödöllői reptéren gyűltek össze az ország legjobb iskolás hosszútávfutói. A település immár 21. alkalommal adott otthont a mezeifutó-diákolimpia országos döntőjének. A Salgótarjáni Általános Iskola (SÁI) IV. korcsoportos lányalakulata megvédte bajnoki címét, a fiatalabb fiúk ezüstérmet vehettek át. Egyéniben Mag Viktória (SÁI) is dobogóra állhatott.

Az idei tanévben mintegy 43 299 diák nevezett a különböző fordulókra, közülük került ki az a 2346, akik a gödöllői fináléban összemérték tudásukat. A fiatal versenyzők egyéniben és csapatban is megküzdöttek.

A nógrádiak évek óta aranyérmekkel térnek haza a diákolimpia-döntőről, különféle felállásokban is sikerült már győztes gárdákat összeállítani. Tavaly a SÁI IV. korcsoportos lánycsapata toronymagasan megnyerte futamát, de a megyeszékhely Bolyai János Gimnáziumának V. korosztályos fiúalakulata is felállhatott a dobogó alsó fokára.

Idén ismét címvédésnek örülhettek a legidősebb általános iskolás lányok, 36 tanintézmény között szerezték meg a bajnoki címet. Egyéniben a fantasztikusan futó Mag lányok közül Viktória bronz­érmes lett, míg Fruzsina a negyedikként ért célba, mindezt 215 induló között.

 

 

Majdnem összejött a bravúr a III. korcsoportos fiúknak is, ők mindössze hét helyezési ponttal maradtak le a végső győztesektől, de a Burai Bence vezette gárda így is örülhetett a szépen csillogó ezüstéremnek a 38 csapat között.

A SÁI alakulatain kívül a balassagyarmati Dózsa is több csapatot nevezett, de az Uzoni, a Szügy és a Bolyai is ki tudott állítani négyeseket. A Szent Imre és Nagyoroszi ezúttal csak egyéniben delegált futót a döntőre.

A nógrádiak eredményeit itt olvashatja. 

forrás: NógrádSportja

Helyi hírekSalgótarjáni Általános Iskola és Kollégiummezeifutó-diákolimpia