2024.04.20, Szombat

Állásbörze és felnőttképzési kiállítás Salgótarjánban

salgotarjan.hu

2018.04.21. 08:20

Nagy érdeklődés mellett zajlott az állásbörze és felnőttképzési kiállítás április 13-án a Városi Sportcsarnokban, amelyet első alkalommal szervezett a Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. paktumirodája, közösen Salgótarján Önkormányzatával és a Nógrád Megyei Kormányhivatallal.

Hirdetés

Mintegy húsz salgótarjáni érdekeltségű cég és intézmény standjánál tájékozódhattak az érdeklődők a munkalehetőségektől és képzésekről. A város legnagyobb munkáltatói mind képviseltették magukat a rendezvényen. Mellettük civil szervezetek is várták a kiállítás látogatóit, személyes tájékoztatással, önéletrajzírással kapcsolatos segítségnyújtással és állásinterjúra felkészítő tanácsadással. A nap folyamán több előadás elhangzott a régió munkaerőpiaci állapotáról, a statisztikákban megjelenő változásokról, a munkajogokról, a motivációról, valamint a személyes és a szakszervezeti érdekérvényesítésről.

 

Fekete Zsolt polgármester a megjelent álláskeresőket és kiállítókat köszöntve a Salgótarjánban tapasztalható munkanélküliség mellett a szakképzettséget igénylő betöltetlen állások nagy számára hívta fel a figyelmet. Ezt a helyzetet igyekszik javítani a foglalkoztatási paktum. Ez lényegében egy együttműködési megállapodás, amelynek egyik legfőbb célja a salgótarjáni cégek, képző intézmények, civil szervezetek, valamint az álláskeresők közötti kapcsolatok kiépítésének elősegítse. Továbbá a város munkaerőpiaci szereplői között a kommunikációs lehetőségek és kapcsolatok kialakítása.

 

Valenta Linda, a Salgótarjáni Foglalkoztatási Nonprofit Kft. irodavezetője szerint a mostani rendezvényen megjelenő kiállítók és érdeklődők nagy száma azt bizonyítja, hogy az elmúlt másfél évben, a foglalkoztatási paktum keretében végzett munka sikeres volt. Az iroda a munkáltatók számára egy külön fórumot szervezett, ahol a börze tapasztalatait a részvevők megoszthatták egymással, mindezt későbbiekben a hasonló rendezvények szervezésénél is figyelembe veszik.

Helyi hírekSalgótarjánállásbörze