2024.03.29, Péntek
Tűzoltókkal ünnepelt a karancslapujtői kisfiú

Tűzoltókkal ünnepelt a karancslapujtői kisfiú

nograd.katasztrofavedelem.hu

2017.09.14. 14:29

Legnagyobb álma vált valóra a napokban a négyéves Romhányi Patriknak, a karancslapujtői kisfiút ugyanis tűzoltók köszöntötték születésnapján.

Hirdetés

Patrik édesanyja nemrégiben levélben kereste meg a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjét, melyben azt kérte, segítsenek gyermeke legnagyobb álmát valóra váltani a tűzoltók. Egy igazi tűzoltó ott segít, ahol tud, egy ilyen kérésnek pedig végképp nem lehetett nemet mondani. A gyanútlan Patrikot szülei negyedik születésnapján hozták el a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság épületébe, ahol legnagyobb meglepetésére egy szirénázó tűzoltóautón érkezett szülinapi tortája. A kisfiú ámulattal fogadta az ünnepi köszöntőt, amelyet egy igazi tűzoltóbácsitól kapott. Patrik a meglepetéstől percekig szóhoz sem jutott, holott szülei megjegyezték, nem épp ez jellemzi őt…

A köszöntést követően megnézhette a parancsnokság készenléti gépjárműveit és fel is ülhetett azokra, felpróbálta emellett a védősisakot és a védőkabátot is, majd körbevezették őt az egész laktanya épületében.

A fiúcskáról szülei elmesélték, hogy egy éves kora óta minden nap Sam, a tűzoltó meséit nézi, emellett pedig határozott elképzelései vannak arról, hogy ha nagy lesz, ő bizony tűzoltó lesz. Épp ezért is gondolta családja, hogy nagy meglepetés lesz egy ilyen születésnapi ajándék, a tűzoltók pedig mára biztosak lehetnek a tekintetben, hogy sikerült életre szóló élményt adniuk Patriknak.

Helyi hírekKarancslapujtőNógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság