2024.04.19, Péntek

Rétsági siker a Szilvaszombaton

retsag.net

2017.08.28. 15:38

Augusztus 26-án rendezték meg Kétbodonyban a Szilvaszombatot, immár 15. alkalommal.

Hirdetés

Az egésznapos népünnepély nem véletlenül a falu legnagyobb napja. A másfél évtizede indult kezdeményezés augusztus utolsó szombatját a környék legjelentősebb nyárvégi eseményévé fejlesztette. A reggeltől estig tartó programok mellett a rétságiak nevében gombócozók ismét szép okleveleket hoztak haza. 

Az nem újdonság, hogy a Kereplő Néptánc Egyesület tagjai - kiegészülve a Zúgófával és a Csillagvirág csoporttal - az utóbbi időben részt vesznek a fesztiválon. Nem csak a színpadon jeleskednek, hanem sátrat építenek, szép kis kiállítást alakítanak ki, és gyúrnak, főznek, kínálnak kóstolnak. No és persze nyernek! Nemigen volt az utóbbi években olyan Szilvaszombat, amikor oklevél nélkül tértek volna haza. Most azonban két értékes díjat is megnyertek, a legfontosabbakat, mert ha szilva a főtéma akkor a legjobb gombóc és a legfinomabb lekvár 1. helyezése igencsak a topon van néhány más kategória mellett. 
A csapat gerincét most is a "kereplősök" alkották, bár ezennel a város nevét felvállalva "Rétság csapata" néven neveztek a nemes megmérettetésen. 
 

Helyi hírekRétságszilvaszombat