2024.03.04, Hétfő
Rimócon van a második legjobb falusi ifjúsági közösség
Rimóci Ifjúsági Egyesület facebook

Rimócon van a második legjobb falusi ifjúsági közösség

mti

2017.06.23. 07:03

A legjobb falusi ifjúsági közösség pályázat második helyezettje a Rimóci Ifjúsági Egyesület lett, ők 300 ezer forint támogatásban részesültek.

Hirdetés

A legjobb falusi ifjúsági közösség pályázat első helyezettje a Levéli Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat lett a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - Agrya és a Második Hullám Vidéki Ifjúsági Szövetség - MHVISZ pályázatán; az önkormányzat 500 ezer forint szabad felhasználású pénzbeli támogatást nyert.

A felhívásra 72 közösség adta be a pályázatát és 13 jutott a második fordulóba. A kiválasztott közösségek 9 megyében tevékenykednek. 


Minden pályázó készített egy, legfeljebb 120 másodperc hosszúságú bemutatkozó filmet, amelyet  a legismertebb közösségi oldalon osztottak meg; a filmek készítői pedig kedveltségi "lájkokat" gyűjthettek. A kedvelések száma alapján az első három közösség lett a díjazott.

 

A rimóciak videóját ide kattintva nézhetik meg.


A második helyezett a Rimóci Ifjúsági Egyesület, díjuk 300 ezer forint; a harmadik helyezett a perkátai Veled az Ifjúságért Kulturális és Hagyományőrző Egyesület, díjuk 200 ezer forint támogatás. 

A támogatást a díjazottak szabadon felhasználhatják akár a működésükre, akár a programjaik finanszírozására. Elszámolásként azonban egy éven keresztül a tevékenységükről rendszeresen tájékoztatást kell adniuk. 

A díjakat az AGRYA-MHVISZ saját forrásaiból biztosította, ahhoz sem állami, sem uniós forrás nem kapcsolódik - mondta az ügyvezető elnök.

Helyi hírekRimócRimóci Ifjúsági EgyesületA legjobb falusi ifjúsági közösség