2024.04.26, Péntek
A „Segítő Kezek” program célja az idősek támogatása

A „Segítő Kezek” program célja az idősek támogatása

police.hu

2017.06.03. 13:22

Egy országos programban résztvevő közfoglalkoztatottak részére tartottak előadást a bűnmegelőzési szakemberek Bátonyterenyén és Balassagyarmaton.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai 2017. május 25-én és május 29-én a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa által felügyelt „Segítő Kezek” Infokommunikációs Modellprogram keretében tartottak oktatást közfoglalkoztatottak részére.

 

A „Segítő Kezek” program célja az idősek támogatása önálló életvitelük megőrzésében, mentális és egészségi állapotukból eredő problémáik megoldásában, továbbá a magány enyhítésében.

A bűnmegelőzési szakemberek az áldozatvédelemmel, az idős korúak sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmények megelőzésével, valamint a vagyonvédelemmel kapcsolatosan adtak prevenciós tanácsokat, hasznos információkat a programban résztvevő közel 30 közfoglalkoztatott részére. Az egésznapos képzésre a bátonyterenyei és a balassagyarmati Polgármesteri Hivatalok tanácstermeiben került sor. A későbbiekben, a Modellprogramban dolgozók havonta kapnak az aktuális bűnügyi helyzethez igazodó bűnmegelőzési tájékoztatást.

Helyi hírekNógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési AlosztályaSegítő kezek