2024.04.19, Péntek
Karitász-napok kezdődtek Szécsényben
Szécsény facebook

Karitász-napok kezdődtek Szécsényben

mti

2017.05.13. 07:41

A Katolikus Karitász Embertől emberig című rendezvénye a "szeretet ingyenességéről" szól. Spányi Antal, székesfehérvári megyés püspök a háromnapos esemény jelentőségét abban látta: "akik részt vesznek benne, akik segítenek, maguk is megajándékozottak lesznek". 

Hirdetés

 

Spányi Antal arra is felhívta a figyelmet, hogy különösen fontos az idős, beteg emberek szolgálata, amit egyházközségi szinten is gyakorolni kell.

A püspök a Szentírásból vett idézetekkel támasztotta alá, hogy örömöt találni mások örömében, segíteni az elesetteket, a rászorulókat keresztényi kötelesség. 
A szeretetnek nincs mértéke, de ez nem azt jelenti, hogy túlzásokba kell esnünk.

A migrációról kifejtette, hogy aki valóban menekült és rászorul, azon erkölcsi kötelesség segíteni. "Aki menekültként jön, annak segíteni kell, de aki olyan okostelefonokkal a zsebében érkezik, amilyeneket még csak nem is ismernek Magyarországon, vagy ezrével veszi a SIM-kártyákat, pénzzel tömi ki az övtáskáját, az nem menekült" - fogalmazott. Az is fontos, hogy a rászorulóknak a szülőföldjükön próbáljunk meg segíteni - tette hozzá.

A beszéd után szentmise következett, majd a ferences kolostorban megnyitották a 19 éve alakult szécsényi egyházközségi karitászcsoport történetéről szóló kiállítást.

Helyi hírekSzécsényKatolikus KaritászKaritász napok