2024.04.25, Csütörtök

Szécsény Városért kitüntető díjban részesült a II. Rákóczi Ferenc Kertbarát Kör

Szécsény

2017.03.22. 13:18

Az Önkormányzat a kitüntető címmel ismeri el a KERTBARÁT KÖR 40 éves közösségi munkáját.

Hirdetés



Szécsény Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „SZÉCSÉNY VÁROSÉRT” kitüntető díjat adományozott a II. Rákóczi Ferenc KERTBARÁT KÖR részére.

A KERTBARÁTOK kertészkedés szeretete, mindennapi kitartó munkája, a hozzáértés és annak „gyümölcse” egész évben jelen van a város életében. Évek óta jó kapcsolatot ápolnak a Lipthay Béla Mezőgazdasági Szakközépiskolával, amelynek oktatásában is kiemelt szerepe van a kertészetnek. Ezt erősíti a Kertbarát Kör tevékenysége is, hiszen a növénytermesztés, a kertészkedés szeretetét a fiatalok elsősorban a családban tapasztalják meg, és sajátítják el. 


Köszönetét fejezte ki a város Tóthné Czeglédi Erzsébetnek, a kör elnökének, hogy a kertbarát közösséget összefogja, és hogy minden évben az ízléses virágok, kuriózum termékféleségek, feldolgozott növények sokféleségéből kialakított bemutatók alkalmával, és a város szüreti mulatságán való részvétellel a rendezvények színvonalát növelik.

Köszönet többek között Borovszki Lászlóné, Gajzinger Pál és neje, Gyetvai István, Gyetvai Margó, Istók Ferenc és felesége, Palotás Istvánné, Rapka Lászlóné, Sári Andrásné, Sasvári Szilárdné, Sztrémi Sándorné Takács Antalné, Uram Józsefné, Varga Jánosné, áldozatos munkáját. A kertészkedés szeretetének a továbbörökítése érdekében végzett 40 éves közösségi munkájuk elismerésekén adjuk át ezt a díjat.

 

Helyi hírekSzécsénySzécsény VárosértII. Rákóczi Ferenc KERTBARÁT KÖR