2024.04.20, Szombat

Megváltozott az Országos Kéktúra nyomvonala Hollókő és Felsőtold között

termeszetjaro.hu

2017.03.29. 08:18

Az áthelyezéssel ez a szakasz mintegy 200 méterrel rövidebb lett.

Hirdetés

Egy terület lekerítése miatt megváltozott az Országos Kéktúra nyomvonala Hollókő és Felsőtold között. Az eddig végig a Szekerce-patak völgyében 1600 m hosszan futó út helyett, vasárnap óta a Szár-hegy és a Háló-hegy nyergén át vezet az új, az előzőnél kissé rövidebb (1400 m) nyomvonal.

 

Hollókő irányából a Szekerce-patak medrén való átkelés után egy fátlan legelőn haladva kb. 200 m után érjük el a frissen lekerített terület északi kapuját. Közvetlenül a kapu előtt a földút Y alakban elágazik. A bal oldali ágon kapaszkodunk föl az erdőben 80 m-t, ahol a kerítést elérve további 350 m-en keresztül követjük annak vonalát.

A lezárt területet teljesen megkerülve, a déli-kapunál térünk vissza a kerítés miatt elhagyott földútra, amelyen ismét balra fordulunk. Hamarosan kiérünk az erdőből és a ritkás bozótossal és kisebb fákkal övezett úton, – nagyszerű kilátással Felsőtold, valamint a Major-hegy és a Macska-hegy – Tepke-hegy vonulat – irányába sétálunk le a Szekerce-patak völgyébe, ahol visszacsatlakozunk a régi kéktúra nyomvonalára.

Jelen útvonalváltozás a korábban már egyeztetett, időközben felmért kényszerű nyomvonal változtatások egyik eredménye.
 

Helyi hírekHollókőOrszágos KéktúranyomvonalváltozásFelsőtold