2023.12.01, Péntek

Pál Józsefre emlékeztek

salgotarjan.hu

2016.10.24. 14:37

A néhai író-költő előtt tisztelegve második alkalommal szervezték meg a programot, mely a salgótarjáni régi temetőben Pál József sírjának megkoszorúzásával kezdődött.

Hirdetés

A salgótarjáni Lélekpendítők Társasága a SITI konferenciatermében rendezte meg a Pál József konferenciát.

Pál József, az irodalom és a közélet kiemelkedő személyisége néhány nap híján öt éve hunyt el. Kortársai, barátai és tisztelői a tavalyi konferencián az írót, az irodalomtudóst, a képzőművészet lelkes csodálóját idézték fel, a mostani konferencián pedig az általa örökségül hagyott művészetszereteté volt a főszerep.

Köszöntő beszédében Dániel Zoltán, Salgótarján alpolgármestere hangsúlyozta: Pál József és alkotótársai befejezetlen soraiba keveredhetnek új toldalékok, amitől megváltozik értelmük, értelmezésük. Azonban ami itt és ma változatlan, hogy igazolást nyerhet: irodalmi, művészeti életünk meghatározó alakjait – városunkban mindenképp – megbecsülés és szeretet övezi.

A konferencián Pál Józsefre és pályatársai emlékeztek felolvasásokkal, előadásokkal, elemzésekkel és szakmai értékelésekkel a résztvevő irodalmárok és művészek.

Helyi hírekPál József