2024.04.25, Csütörtök

Új táblákat kapott a csesztvei Teréz-kilátó és a Tanösvény is

csesztve.hu

2016.09.06. 10:14

A tegnapi napon egy séta keretében megtörtént az avatás.

Hirdetés

Elkészültek a panorámát bemutató táblák a kilátó könyöklőjére és elkészítették a tervezett Gombák és Vizes élőhely tanösvény táblákat is. 

Cél ezekkel a táblákkal, hogy forgalmas helyen bemutassák a létesítményeket (kilátó, ösvények), a faluban elérhető szolgáltatásokat (szállások, étkezés), és felhívják a látogatók figyelmét az ösvények bejárásakor követendő viselkedési szabályokra, hogy az erdő-, vad-, és egyéb mezőgazdálkodókkal a békés egymásmellettélés javuljon.

A Balassi Bálint Környezetvédő és Sport Egyesület szakemberei és barátaik panoráma fényképeik alapján, a magassági paraméterek megnyújtásával egy vonalas rajzot készítettek a kilátásról. Meghatározták a látható magaslatokat, településeket, gazdasági és egyéb létesítményeket, feliratozták, megadva a távolságot és magasságot. Egy párját ritkító alkotást sikerült létrehozni.
 

A kilátóig a nyugati Csillagösvényen bandukolt az avató közönség, a Dalkör nehezebben járó tagjait terepjáróval vitték fel a kereszt felől, a kukoricást megkerülve. A gyerekek a tábláknál felolvasták a rajtuk szereplő idézeteket, a Dalkör elénekelte a rajtuk lévő nótákat.