2024.03.28, Csütörtök

Komoly bajban van az áruházlánc nógrádi részlege

index.hu

2016.09.14. 09:15

A CBA északkeleti régiós központja, a Palóc Nagyker Kft. komoly bajban van, az elmúlt években csökkenő árbevétel mellett a folyamatos veszteségei tavalyra üzemi szinten is felcsúsztak már 1,7 milliárdra.

Hirdetés

Nem elég, hogy jelentős össszeggel tartoznak több beszállítónak, több olvasó is jelezte, hogy bért sem kaptak szerződés szerint a dolgozók. Volt, aki az utazási költségtérítés elmaradását is jelezte, vagy arra panaszkodott, hogy a járulékokat hónapok óta nem fizeti be utána a cég. 

 

Megkérdezték a CBA-t, hogy tényleg nem kaptak-e bért a cég dolgozói, hány embert érint mindez, és mivel számolhatnak, mikorra várhatják a pénzüket. A CBA viszont csak tovább ködösített, annyit válaszoltak, hogy már egyeztetnek, és majd hoznak egy döntést hamarosan. Mindenesetre ettől még a bizonytalan helyzetben lévő munkavállalókat kötelezik arra, hogy bemenjenek dolgozni. 

 

 

Mondjuk nem valószínű, hogy az értékesítés most fog kilőni, mert ha nem tudnak fizetni a beszállítóknak, annak az egyik legjobb jele az áruhiány a boltjaikban. Ez pedig már hetek óta egyre feltűnőbb.