2024.04.20, Szombat

Falunapi vigalom Karancsalján

Karancsalja

2016.08.02. 13:44

Főzőverseny, focimeccs, Havanna Senior tánccsoport, és megannyi táncos zenés műsor a nap folyamán.

Hirdetés

A Karancs völgyeiben, a Dobroda mentén és az Etesi-patak fölött húzódó dombokon túl húzódó falvak lakói több szállal kötődnek egymáshoz. Nyári időszak falunapjai igazi népünnepélyként kerülnek megrendezésre. A falvaik kultúrát közvetítő együttesei ezeken keresztül is ismertethetik meg magukat ismételten a szomszédvárban és saját közösségük előtt is.

Az idő kegyes volt ezúttal Karancsalján. A természet kifáradt hét közben, így verőfényben, ébresztő zeneszóval indulhatott a falunapi mulatság.

A falu Parkja folyamatosan töltődött föl. Délelőtt során a főzőversenyre benevezett 19 csapaté volt a főszerep, akik ezúttal is lecsós ételek készítésében mutathatták be kreativitásukat.
 

A falu központjában lévő salakos pályán a hagyományos „Illés Norbert” labdarúgó torna zajlott délelőtt, 8 csapat részvételével.

A Sulyok Oszkár Jánosné polgármesterasszony megnyitója és Balla Mihály országgyűlési képviselő köszöntője előtt a verejtékezők munkájának elismerésére, a főzőverseny eredményhirdetésére került sor. Ezúttal egy vándorserleget bocsátott útjára a zsűri.

A Havanna Senior nyitótánca, a palotás után, Bíró Gabi, az általa szerzett, immár hymnikus „Karancsaljai ének” produkciók vezették be a délutáni szórakozást.


A Tóth Csaba zenei vezetésével fellépő Rozmaring együttest követően Lazcka Ádám és Pindroch Bálint ércszólói gördítették tovább a délutánt.

A komolyzenét követően „könnyedebb” hosszú percek következtek Miriczné Juhász Erzsébet, a Havanna Senior, valamint a nevüket, megjelenésükkel még inkább hangsúlyozó Csini Tini Mazsorett Csoport előadásában. 
Érces férfihangjukkal remegtette meg a közönséget a Pilinyi Férfi Énekkar. Az őket követő Gipsy Night Trió profi muzsikálását egy önkéntes fellépő tette színesebbé.
Csodálatos, megjelenésükkel is szemet gyönyörködtető, változatos produkciót mutattak be a Havanna Táncstudió fiatalabbjai. Végül a Fiesta szólóénekese, Csordás Tibor fellépése előtt a Sahara Hastánc Csoport lépett fel.

forrás: Karancsalja Község facebook oldala