2024.04.17, Szerda

Rádiós frekvenciás pályáztatásokban nyert a balassagyarmati Megafon Rádió Kft

mediatanacs.hu

2016.07.21. 13:30

Egyedüliként jelentkezett, nyert is!

Hirdetés

28 médiaszolgáltató nyert összesen 76 millió forintos támogatást a Médiatanács állandó rádióműsorok gyártását ösztönző pályázatának legutóbbi fordulójában. A Balassagyarmat 95,7 MHz helyi rádiós frekvencia pályázatán az egyedüli jelentkező Megafon Rádió Kft.-t hirdette nyertesnek.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 76 millió forint támogatáshoz juttatott 28 helyi, körzeti és kisközösségi rádiót egy éven át a rendszeresen jelentkező műsoraik finanszírozására kiírt Magyar Média Mecenatúra program idei pályázatának második fordulójában.

Hírműsor kategóriában 15 eredményes jelentkező volt: a fővárosiak közül a Jazzy Rádió, a Klasszik Rádió és a Klubrádió műsorait támogatja a Médiatanács, a vidékiek közül a szolnoki Amadeus Rádió, a Bajai Rádió, a szombathelyi Credo Rádió, a szegedi Európa Rádió, a zalaegerszegi Egerszeg Rádió, a paksi Fortuna Rádió, a kiskunsági Gong Rádió, a kalocsai KORONAfm100, a kiskunfélegyházi Sirius Rádió, az egri Szent István Rádió és a székesfehérvári Táska Rádió, valamint a szintén a város körzetében működő Magyar Katolikus Rádió adója vált kedvezményezetté.

tematikus magazinműsorok kategóriájában 3 szolgáltatót támogattak: a budapesti Inforádiót, a pápai Mária Rádiót és a dunaújvárosi Rádió 24-et. 

Szolgáltató magazinműsorokra 10 rádió nyert támogatást: a szolnoki Amadeus Rádió, a gyöngyösi Dió Rádió, az Európa Rádió miskolci és debreceni adója, az egri FM 7 Rádió, a szigetszentmiklósi Lakihegy Rádió, a pécsi Rádió 1, a Rádió Dabas, a kiskunmajsai Sirius Rádió és a törökszentmiklósi Szent István Rádió.

A Médiatanács 2011 óta ebben a pályázati típusban 567 esetben, több mint 1,6 milliárd forinttal támogatta a helyi, körzeti és kisközösségi rádiók műsorainak gyártását annak érdekében, hogy a hallgatók számára megkönnyítse a tájékozódást a helyi közéleti és kulturális ügyekben. Az idei pályázat következő fordulójára augusztus 22-től szeptember 22-ig lehet jelentkezni az elektronikus pályázati rendszeren keresztül.

 

Döntések rádiós frekvenciás pályáztatásokban

A Médiatanács a Balassagyarmat 95,7 MHz helyi rádiós frekvencia pályázatán az egyedüli jelentkező Megafon Rádió Kft.-t hirdette nyertesnek. A helyi kereskedelmi rádiót Megafon néven tervezi üzemeltetni a pályázó, a szerződést a döntés kézhezvételétől számított 45 napon belül kötheti meg a hatósággal.

forrás: mediatanacs.hu