2024.03.19, Kedd
Országos horgászversenyt rendeztek a megyében
police.hu

Országos horgászversenyt rendeztek a megyében

police.hu

2016.07.12. 10:30

Országos Rendőr és Meghívásos Rendészeti Horgászversenyt rendeztek Nógrádban.

Hirdetés

Tizenötödik alkalommal rendezték meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében az Országos Rendőr Horgászversenyt. A rendezvényt a kora reggeli órákban Dr. Nagy László rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány nyitotta meg és kívánt egyben sikeres napot a csapatoknak. A bátonyterenyei Maconka tavon megrendezett megmérettetésen - a horgászhelyek kisorsolását követően - 27 csapat 82 versenyzője mérhette össze tudását, és küzdhetett meg a különböző kategóriák díjaiért. Az eredményhirdetés alkalmával Nagy Gábor rendőr alezredes, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője értékelte a versenyt, majd átadta a rendező szerv díjait.

A csapatverseny első helyezését a Salgótarjáni Rendőrkapitányság és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vegyes csapata, második helyezést a Készenléti Rendőrség Snecik vegyes csapata érte el, míg a dobogó harmadik fokára a Belügyminisztérium csapata állhatott.  Az egyéni versenyben legeredményesebbnek Páris Tamás pénzügyőr zászlós, 24800 gramm hal kifogásával bizonyult. Második helyen Pálfi Zsolt a Belügyminisztérium munkatársa, míg harmadik helyen Pifka József IPA tag végzett.

A megmérettetésen a legnagyobb halat - 24450 gramm -  Páris Tamás fogta, mely egyben a Maconkai tó idei legnagyobb halfogása is. A verseny során további hat másik halkategóriában értek el rekordfogást.  
A versenyt a Magyar Rendészeti Sportszövetség és a Magyar Rendvédelmi Kar különdíjakkal támogatta.

A szervezők a horogra akadt halakat a mérlegelést követően a tóba visszaengedték.

forrás: police.hu