2024.04.23, Kedd

Első salgótarjáni pankráció gála

nogradsport.wordpress.com

2016.07.18. 11:16

A pankrációt csak imádni, vagy elítélni lehet, de tény, hogy – a külföldi kábelcsatornák megjelenése óta – több magyar generáció nőtt fel rajta, és napjainkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban.

Hirdetés

A magyar pankrációs szervezet, a Hungarian Championship Wrestling (HCW) látványos, fordulatokban gazdag show-val debütált a megyében. Szombat este a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban kilenc összecsapást rendeztek, a nógrádi harcosok felemás eredménnyel zártak. 

Szombat este a sportszórakoztatás magas szintjébe nyerhetett bepillantást az a pár száz szurkoló, aki a salgótarjáni ring köré gyűlt, a kaszkadőröket is meghazudtoló akrobatikus ütés-váltások, rúgások és ugrások az amerikai pankrátorok népszerű befejező mozdulataikat, technikáikat is ötvözték.

Az első mérkőzésen a fiatal horvát Chris Wilson a HCW igazgatója, Renegade ellen kapott ki, a – fővárosból külön busszal is érkező, szakértő – nézők füttykoncertjének közepette. Ezt egy párosmérkőzés követett, ahol az – összesen 280 kilót nyomó – Őserőt csak egy szabálytalan, övön aluli ütésnek köszönhetően tudta legyőzni a Dylan&Danny duó. A dívák sem maradtak ki a programból, itt a közönségkedvenc Audrey Bride intézte el Nikit.

Ekkor következett az este egyik legjobban várt mérkőzése, a szabályok nélküli hardcore összecsapás a salgótarjáni Ron Corvus, és – az MMA-s harcos Makai Renátóval az oldalán érkező – Ikarus között. A roppant látványos meccsen előkerültek asztalok, létrák, székek, de még neoncsövek is, végül a hazaiak kedvence, legyőzve a túlerőt, egy látványos ugrás után megszerezte a győzelmet. Ezután azonban nem hagyhatta el a ringet, hiszen jött a Battle Royal, ahol az összes pankrátor szerepet kapott. Kiejteni csak úgy lehetett valakit, ha átdobták a felső kötél fölött, a tét egy címmérkőzés volt. Ron Corvus itt is a végsőkig versenyben volt, végül Dover kihasználta figyelmetlenségét, így övé lett a főmeccs Nitro ellen.

A salgótarjáni Ron Corvus a túlerő ellenére győzött a szabályok nélküli meccsen.

Salgótarjánban került először kiosztásra a feltörekvő tehetségeknek járó Revolution öv, a címmérkőzésen Ted Wellington elpáholta Chris Dice-t. A főmeccs előtt még a nindzsa Michael Nuts és a vicces RP Tyson meccse szórakoztatta a közönséget, végül előbbi pankrátor örülhetett.

Az este utolsó ütközetén a nógrádi származású, többszörös bajnok Nitronak kellett megvédenie az övét Doverrel szemben. Nem sokkal azonban a kezdés után, egy feladásos technika alatt Nitro jelezte, hogy vége a meccsnek, mint később kiderült, egy térdsérülésnek köszönhetően került a bajnoki öv Doverhez. A nézők döbbent csendben vették tudomásul a bajnok bukását, de ahogy mondani szokás, a hősöknek is el kell bukniuk néha ahhoz, hogy még erősebben térhessenek majd vissza. Ez a váratlan sérülés is jelezte, hogy milyen veszélyes mutatványokra vállalkoznak a pankrátorok.

Az este közönségtalálkozóval zárult, ahol mindenki kedvére fotózkodhatott kedvenc hősével, vagy éppen „gyűlölt” antihősével.

forrás: nogradsport.wordpress.com