2024.04.24, Szerda
2,2 milliárd forint összértékben indulnak fejlesztések Bátonyterenyén
Becsó Zsolt facebook

2,2 milliárd forint összértékben indulnak fejlesztések Bátonyterenyén

Bátonyterenye TV,

2017.05.11. 09:37

Bátonyterenye városában a kormány támogatásával több mint 2 milliárd forint értékű fejlesztés indul el. További milliárdos beruházások bejelentése várható a közeljövőben.

Hirdetés

Erről Nagy-Majdon József, a város polgármestere és Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője beszélt egy tegnapi sajtótájékoztatón. 

Bátonyterenye első embere kifejtette: 1,2 milliárd forintot nyert az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Nógrád megyei forrásaiból, melynek köszönhetően 850 millió forintból zöld város kialakításának irányába mutató fejlesztéseket eszközölnek majd, emellett közel 140 millió forintból korszerűsítik a város két középületét -a Csupafül és az Őzike Óvodát-, míg a szociális alapszolgáltatások fejlesztésére, egyes esetekben ezek létrehozására 69 millió forint támogatás érkezik Bátonyterenyére.

Becsó Zsolt ismertette: mindezeken túl egymilliárd forintból még kerékpárút is épül 2018-ban Bátonyterenye és Pásztó között, a Mátraalja Térségfejlesztő Nonprofit Kft. sikeres pályázatának eredményeként. A politikus zárásként hozzátette: hamarosan újabb milliárdos fejlesztések bejelentése várható.

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)GazdaságBátonyterenye