2024.06.19, Szerda

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum Fáy András Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma új szakma oktatásának bevezetését tervezi. Mivel több cég is jelezte munkaerő igényét a műanyag feldolgozó szakmunkásokat illetően, a centrum reagált a fennálló igényre.

Az oktatás csak abban az esetben indulhat el, ha lesz egy fél osztályra való jelentkező. Olyan nyolcadikosokat várnak, akiknek lenne kedvük ezt a szakmát elsajátítani és a későbbiekben műanyag feldolgozóként munkába állni.

Ennek érdekében a kamara több alkalommal szervezett üzemlátogatásokat a Viessmann Modellgyártó Kft. üzemébe, ahol a cég tulajdonosa, Matthias Viessmann nagyon jó hangulatú felvezetőt tartott, majd a cég szakemberei bemutatták a gyár egyes területeit, pl. a szerszámraktárat, a tamponnyomót, a szerelőcsarnokot és persze a gyönyörű óriási terepasztalt.

A nyolcadikosok ellátogattak a Besser Hungária Műanyagipari Kft. bátonyterenyei telephelyére is, ahol szintén a műanyagtermékek előállítását figyelhették meg, ezáltal ismételten képet kaptak arról, mivel is foglalkozik a műanyag feldolgozó. Ocsovai Pál, projekt manager szerint nem kell külföldre menni, ha biztos megélhetést és egy jó szakmát szeretnének a bátonyterenyei fiatalok.

 

GazdaságNógrád megyeNógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaraműanyag feldolgozó szakmunkásFáy András Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma