2024.07.15, Hétfő

Biztonságos közlekedés Húsvétkor is

2016.03.25. 09:50

A rendőrség 2016. március 24. és 2016. március 28. közötti időszakban Nógrád megyében is figyelem felhívó közterületi jelenléttel biztosítja a biztonságos közlekedést.

A rendőrség 2016. március 24. és 2016. március 28. közötti időszakban Nógrád megyében is figyelem felhívó közterületi jelenléttel biztosítja a biztonságos közlekedést.

A Húsvét a vendéglátás és a családi összejövetelek időszaka, ami a közúti forgalom megnövekedésével is jár. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok munkatársai a polgárőr egyesületek tagjaival együttműködve 2016. március 24. és 2016. március 28. közötti időszakban figyelem felhívó közterületi jelenléttel, szükséges esetben forgalomirányítással segítik a közlekedés résztvevőit. Fő cél a balesetmentes és zavartalan közlekedés biztosítása.  

Számítani kell ebben az időszakban nagyobb számú gyalogosra és kerékpárosra is a közutakon, de a települések belterületén akár csoportokban is közlekedhetnek a gyalogosok. A járművezetők kiemelt figyelemmel és kellő oldaltávolságot tartva, ha szükséges, a sebességet csökkentve kerüljék ki az úton közlekedő járókelőket, illetve az egy nyomon haladó járműveket.  A kerékpárral és gyalogosan közlekedők számára a láthatósági mellény használata korlátozott látási körülmények között és lakott területen kívül kötelező.

Ne feledjék, a láthatóság életet menthet! 

Jellemző a húsvéti ünnepekre, hogy az átlagosnál többen hagyják figyelmen kívül az alkoholfogyasztás melletti járművezetés kockázatát, következményeit. Erre tekintettel kiemelten fontos a húsvéti időszakban is, hogy a járművezetők a vezetés megkezdése előtt tartózkodjanak a szeszesital fogyasztásától, illetve őket a vendéglátóik ne is kínálják alkohol tartalmú itallal.

forrás: police.hu

Galéria

Aktuálisrendőrséghúsvétjárművezetésalkoholfogyasztás