2024.07.18, Csütörtök

Berki Judit Pro Familiis díjat kapott

2016.05.25. 13:47

Berki Judit kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként adományozott Pro Familiis díjat Balog Zoltán.

Az emberi erőforrások minisztere Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral és Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárral együtt adott át kitüntetéseket szociális és családügyi területen kiemelkedő tevékenységet végző embereknek. Berki Juditnak, a Nógrád Megyei Cigány Kisebbségi Képviselők és Szószólók Szövetségének önkéntese részére a Gyermekvédelem és az Esélyegyenlőség megteremtése érdekében végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként adományozott Pro Familiis díjat Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Balog Zoltán a Petőfi Irodalmi Múzeumban rendezett eseményen úgy fogalmazott, a családpárti emberek és közösségek öntudatra ébredését ünneplik. Van olyan kormányzati stratégia is, amely mindent megtesz azért, hogy a családban éléshez minél többen kedvet kapjanak - emelte ki.

Arról beszélt, a jó állam alapvető érdeke, hogy minél több gyermek szülessen, és ők minél jobb lelki, szellemi és gazdasági körülmények közé kerüljenek.

A családpolitikáról azt mondta, ez egy hosszú távú program, amelyet nem lehet siettetni, hiszen egy gyermek kihordása kilenc hónapig, a felnevelése pedig húsz-huszonöt évig tart.

A miniszter azt hangoztatta, hogy a család szociális háló és lelki biztonság egyszerre, és a legjobb családpolitika sem tudja garantálni azt, amit emberként adunk a másiknak, ami összeköti a házaspárokat, a gyermekeket és a szülőket, a testvéreket egymással.

Novák Katalin úgy fogalmazott, a mindennapok jótevőit köszöntik ezen a napon. Beszédében arra mutatott rá, milyen boldogságforrás a család, mennyivel üresebb, értéktelenebb lenne a családtagok nélkül az ember élete.

Czibere Károly megköszönte a díjazottaknak, hogy "szüntelenül fáj nekik, ha valaki a magyar társadalom fényképéről hiányzik", ha valakik megpróbálják eltüntetni erről a fotóról a fogyatékossággal élőket, a romákat, az időseket. A kitüntetettekről azt mondta, ők bátrak és ki mernek állni, ki merik nyújtani a kezüket, ki mernek lépni a komfortzónájukból, ma pedig nagy szükség van erre.

Kitüntetést vehetett át mások mellett Gáll Ferencné Gróh Ilona pedagógus, a Ringató módszer kidolgozója, Gryllus Vilmos zeneszerző, előadóművész, Jaime Mayor Oreja volt spanyol belügyminiszter, európai parlamenti képviselő, Marék Veronika meseíró, grafikus, a Várnagy Andrea-Farkas Zsolt zongoraművész házaspár és Vigh József, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom ügyvezetője.

forrás: kormany.hu/3100.hu

Galéria

AktuálisPro Familiis díjNógrád Megyei Cigány Kisebbségi Képviselők