2024.07.17, Szerda

Autósiskolák vezetői értekeztek

2016.03.10. 10:36

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály március elején iskolavezetői értekezletet tartott a megyében működő autósiskolák vezetőinek részvételével.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály március elején iskolavezetői értekezletet tartott a megyében működő autósiskolák vezetőinek részvételével. Aktualitását a 24/2005. (IV. 21.) GKM rendelet, valamint a 139/1991. (X. 29.) kormányrendelet alkalmazása, módosítása adta.

Az értekezleten részt vett Szomszéd Tamás főosztályvezető is. A megjelenteket Balázs Béla főosztályvezető-helyettes köszöntötte, majd tájékoztatást adott az aktuális változásokról, amelyek elsősorban a leendő, valamint a már vezetői engedéllyel rendelkező járművezetők érdekében történtek, illetve a hatósági ügyintézés egyszerűsítését tűzték ki célul. Értékelte a 2015-ös évet, amely a járművezető képzésben a hatékonyság növelését eredményezte.
Külön hangsúlyt kapott a szaktanfolyami kötelezettségekkel kapcsolatos jogszabályok értelmezése, alkalmazása. Szó volt az előéleti pontrendszer csökkentésével kapcsolatos jogszabályi változásokról. Szomszéd Tamás tájékoztatta a jelenlévőket a járművezető képzés területen végzett fogyasztóvédelmi ellenőrzésekről is, valamint megköszönte a járművezető képzésben résztvevők munkáját.
Az értekezlet a jelenlévők fórumával folytatódott.

(nmkh.hu) / utravalo.net

Galéria

Aktuálisautósiskolajárművezető