2024.03.28, Csütörtök
Jónak lenni jó! - Több mint 19,5 millió forint gyűlt össze
Operaház facebook

Jónak lenni jó! - Több mint 19,5 millió forint gyűlt össze

mti

2020.11.24. 17:13

Eddig több mint 19,5 millió forint gyűlt össze a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányában, amelyre a Magyar Állami Operaház A diótörő-előadások diótörő-babáját ajánlotta fel.

Hirdetés

Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című keddi műsorában elmondta: az intézmény életében 1914 óta ez az első alkalom, hogy Csajkovszkij A diótörő című emblematikus művét nem tudják előadni a karácsonyi időszakban, ezért a közönség december 24-én az interneten láthatja majd. Hozzátette, hogy hetente rendszeresen ingyenes online előadásokkal várják a nézőket, emellett készülnek az Eiffel Műhelyház átadására, valamint az Andrássy úti épületbe való visszaköltözésre is. Kiemelte, hogy náluk nem voltak elbocsátások, a magánénekesek és karmesterek megsegítésére pedig segélyprogramot dolgoztak ki.     

A közmédia Jónak lenni jó! egész napos műsorfolyama december 20-án immár kilencedik alkalommal várja a nézőket és a hallgatókat. A jótékonysági kampány támogatói egy autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához járulhatnak hozzá.     

A 13616-as adományvonal tárcsázásával vagy sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni az autista gyerekeket és családjaikat segítő Együtt az Autistákért Alapítványt.

AktuálisMagyar Állami OperaházJónak lenni jó!