2024.04.25, Csütörtök
Pénzről, szerelemről, panamáról…. Zenthe színház péntek és szombat este Salgótarjánban
Zenthe Ferenc Színház (Fotó: Ónodi Zoltán (Bartók Kamaraszínház)

Pénzről, szerelemről, panamáról…. Zenthe színház péntek és szombat este Salgótarjánban

Zenthe Ferenc Színház

2020.10.12. 14:07

Gábor Andor művét, a Dollárpapát viszi színre következő premierjeként a Zenthe Ferenc Színház. A hármas koprodukcióban készült előadást a salgótarjáni teátrum a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházzal és az egri Gárdonyi Géza Színházzal közösen valósítja meg.

Hirdetés

Egy eladósodott tanárról- akinek két lánya éppen eladósorban van- mindenki úgy tudja, hogy egy milliomos nagybácsija él Amerikában, aki hatalmas ültetvényekkel, gyárakkal és vállalatokkal rendelkezik. Ez a dúsgazdagnak hitt dollárpapa egyszer csak hazalátogat és gyorsan kiderül, szegény, mint a templom egere. Az eladósodott család mégis tovább erősíti a „milliomos legendáját”, hogy ezzel megnyugtassák a hitelezőiket.

Gábor Andor üdén fanyarral megírt „pénz komédiáját” két részben mutatják be, sanzonok és kuplék kíséretének színesítésével. Az 1956-ban bemutatott fekete-fehér Dollárpapa film, Rajz János felejthetetlen alakításával vált igazán ismertté, amelyben nálunk, most Papp János fog bizonyítani.

A színészgárda-felhozatal egészen színes, hiszen a három színház társulatának tagjai közül kerültek ki a szereplők. A salgótarjáni képviseletben Albert Pétert, Farkas Zoltánt, Házi Anitát és Jókai Ágit láthatja a nagyközönség október 16-án és 17-én a Zenthe színház deszkáin.

 

AktuálisZenthe Ferenc SzínházDollárpapa