2024.04.17, Szerda
Közös képzés és szolgálat Romhányban
police.hu

Közös képzés és szolgálat Romhányban

police.hu

2020.10.10. 13:56

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség kutyavezetői és négylábú segítői vettek részt a képzésen, amely után közös szolgálatot láttak el.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság által megszervezett közös képzésen 2020. szeptember 18-án a délelőtt Romhányban a főkapitányság  munkatársai és a Készenléti Rendőrség kutyavezetői, valamint négylábú társai hajtották végre a gyakorlatokat. A program célja az ismeretbővítés mellett a munka során megszerzett tapasztalatok cseréje volt.

A közös képzésen főleg őrző-védő gyakorlatokat hajtottak végre a rendőrök, amelyet különféle beállított, de mégis életszerű szituációkban a szolgálati kutyájukkal közösen kellett megoldani. Gyakorolták többek között a garázda jellegű cselekménnyel szembeni intézkedést, illetve az épületben személykutatást és támadás elhárítását. Az ebek által gyakorolt engedelmességi és ügyességi feladatsort, valamint a nyomkövetési és keresési feladatokat minden résztvevő kiválóan teljesítette.

A speciális feladatokra tekintettel célszerű a kutyavezetők közös szituációs képzése. A rendőrök közterületi munkáját hatékonyan segítik a szolgálati kutyák, mivel jelenlétük visszatartó erőt képvisel a jogsértő személyekkel szemben.

A közbiztonság fenntartása érdekében a képzésen résztvevők délután a Rétsági Rendőrkapitányság illetékességi területén közösen láttak el közterületi szolgálatot.

AktuálisNógrád Megyei Rendőr-főkapitányságRomhány