2024.07.15, Hétfő
Hatalmas sikerrel indította évadát a Zenthe Ferenc Színház.
képek: Komka Péter

Hatalmas sikerrel indította évadát a Zenthe Ferenc Színház.

Zenthe Ferenc Színház

2020.09.21. 14:32

Hosszú idő után újra megtelt a színházterem lelkes nézőkkel.

Gyárfás Miklós -Tanulmány a nőkről című zenés vígjátékának bemutatója márciusban lett volna, azonban a vírushelyzet kialakulása miatt halasztásra volt szükség, de végül idei évadát ezzel a könnyed zenés vígjátékkal indította el a salgótarjáni teátrum.

A színház utolsó premier darabját januárban láthatta a nagyközönség, amely a Mikó István által rendezett Nem élhetek muzsikaszó nélkül című színdarab volt. A 8 hónapnyi kultúramentes időszak meghozta az eredményét. Sokszori visszataps, ujjongások, hatalmas kacajok, és a nevetéstől könnyes szemek csillogtak a Tanulmány a nőkről előadás végén. A nagyszerű színészi játék és a fergeteges szórakoztatás ráadása volt az egész estének.

Kis Domonkos Márk, Jászai Mari-díjas rendező állította színpadra a produkciót, akinek nem először van dolga a színháznál, hiszen a Pillantás a hídról című Arthur Miller drámának színpadra vitele is az ő munkája, amely -bár műfajában egész más-, ugyancsak hatalmas sikert aratott a 2019-es évben.

A bérletbe tartozó állófogadás megtartására a jelenlegi helyzetben nem volt lehetőség, ezért a színház úgy döntött, ajándékcsomag összeállításával kedveskedik a nagyérdeműnek, amely tartalmazott egy „színházba járós”, fekete maszkot is. A teátrum bebizonyította, hogy a korlátozások közepette, a szabályokat betartva is ki lehet kapcsolódni, ellazulni, elfeledve a külvilágot és vidámságot vinni a szürke hétköznapokba.

AktuálisZenthe Ferenc Színház