2024.04.16, Kedd
Emléktáblát avattak Zenthe Ferenc tiszteletére
Zenthe Ferenc Színház

Emléktáblát avattak Zenthe Ferenc tiszteletére

Zenthe Ferenc Színház

2020.09.11. 10:12

Zenthe Ferenc születésének 100. évfordulója alkalmából emléktáblát avattak, amely az egykori lakóházára került kihelyezésre.

Hirdetés

A Nemzeti Színház és a MASZK Országos Színészegyesület 2020. szeptember 10-én születésének 100 évfordulója alkalmából emléktáblát állított a 2006-ban elhunyt Zenthe Ferenc, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas, A Magyar Köztársaság Érdemes Művésze és Kiváló Művésze, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett színművész tiszteletére.

A Stremeny Géza szobrászművész által tervezett emléktábla a művész egykori, Budapesten a II. kerület Törökvész út 72/A. szám alatt található lakóházára került kihelyezésre.

Az emléktábla avatásán koszorút helyezett el Rátóti Zoltán színművész, a Nemzeti Színház stratégiai igazgatója, Mátyássy Bence a MASZK Országos Színészegyesület vezetőségi tagja, Tóth Enikő a Madách Színház művésze, Őrsi Gergely a II. kerület polgármestere és Simon Lajos a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház igazgatója.

Az emléktábla avatón részt vett a színművész fia, ifjabb Zenthe Ferenc is, valamint Susán Ferenc produkciós igazgató és Orosz Dániel értékesítési menedzser.

AktuálisZenthe Ferenc SzínházZenthe Ferenc