2024.04.27, Szombat
Bátonyterenyén folytatódtak a bűnmegelőzési programok
police.hu

Bátonyterenyén folytatódtak a bűnmegelőzési programok

police.hu

2020.09.22. 19:53

Vagyonvédelmi és áldozatvédelmi tanácsokkal várták az érdeklődőket a bűnmegelőzési szakemberek.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály munkatársai a „Házhoz megyünk” program keretében Bátonyterenyén várták az érdeklődőket, akiket egyebek mellett a bűnmegelőzési és vagyonvédelmi tanácsokkal láttak el.

A helyszínen kialakított információs ponton - a Police Coffee program újabb állomásán - egy kávéra invitálták az idősebb korosztályt, akik számára a trükkös lopások és az úgynevezett unokázós módszerrel elkövetett csalások felismerésének lehetőségeiről és megelőzés módszereiről is beszéltek a szakemberek.

A rendőrök a fiatalabb korosztály kérdéseire is válaszoltak, akiket az otthonaik biztonságát fokozó műszaki-technikai eszközökről és a biztonságos internet használat szabályairól szóló hasznos tanácsokkal láttak el.

 

A szakemberek az alábbiakra hívták fel a figyelmet:

  • Ajtónyitás előtt győződjön meg róla, hogy ki az, aki bekopogott, illetve becsengetett Önhöz! Ha hivatal, hatóság, vagy más szervezet képviselőjének adja ki magát, kérjen tőle igazolványt!
  • Otthonában kizárólag akkor tartson nagyobb pénzösszeget, vagy ékszert, ha azok tárolására szolgáló biztonsági berendezéssel (rögzített biztonsági széffel) rendelkezik!
  • Fokozottan figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen, vagy tömegben tartózkodik!
  • Csak annyi készpénzt vigyen magával, amennyire feltétlenül szüksége van!
  • Értéktárgyait, iratait ne tegye kosara, táskája tetejére, illetve annak külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben, vagy zárható táskában helyezze el, amelyet szorosan, testközelben tarthat!
  • Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívószámon.
AktuálisBátonyterenyeházhoz megyünkbűnmegelőzés