2024.04.23, Kedd
Kiváló a vízminősége a Nógrád megyei Bánki Tó-Strandnak
Fotó: Bánki Tó-Strand

Kiváló a vízminősége a Nógrád megyei Bánki Tó-Strandnak

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2020.07.06. 16:04

Nógrád megyében egy kijelölt természetes fürdőhely működik, a Bánki Tó-Strand. A kormányhivatal népegészségügyi munkatársai májusban elvégezték a fürdőhely nyitás előtti helyszíni ellenőrzését, de a strandszezon alatt is folyamatosak a mintavételek.

Hirdetés

Az előzetes ellenőrzés során a kormányhivatal népegészségügyi főosztályának munkatársai a fürdőhely megfelelő karbantartásáról, a szükséges higiéniai feltételek biztosításáról, valamint a koronavírus-járvány terjedésének visszaszorítását célzó intézkedések bevezetéséről számoltak be. A vizsgálat eredménye szerint a fürdőhely megfelel a közegészségügyi előírásoknak.

A strandszezonban folyamatos a fürdővíz mintavételezése és laboratóriumi vizsgálata, így az idei első vizsgálatot már szezonközi ellenőrzés is követte. A Bánki Tó-Strand vize mindkét helyszíni látogatás során megfelelő minősítést kapott. A nyári és kora őszi időszakban a kormányhivatal szakemberei további három mintavétellel monitorozzák majd a fürdőhely vízminőséget. A vizsgálatok eredménye nyilvános, az érdeklődők a strand honlapján tekinthetik meg a mért értékeket.

Az nnk.gov.hu oldalon megtalálható, természetes fürdőhelyek listája szerint a legtöbb hazai, fürdőzésre alkalmas hely vize kiváló minősítéssel bír. A besorolás pedig nemcsak a legutóbbi mintavétel, de az elmúlt három év vizsgálatainak eredményeit is figyelembe veszi. Kiváló minősítést tehát akkor kaphat egy természetes fürdővíz, ha nemcsak egy adott mintavétel során teljesülnek ennek kritériumai, hanem hosszú távon is megbízható a vízminőség.

 

AktuálisNógrád Megyei KormányhivatalBánki-tó