2024.04.20, Szombat
Tehergépkocsi-vezetők figyelmét hívták fel a rendőrök
police.hu

Tehergépkocsi-vezetők figyelmét hívták fel a rendőrök

police.hu

2020.05.22. 13:01

Nógrád megyében lakott területen kívül csak főúton, autóúton közlekedjenek a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművek!

Hirdetés

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szórólapokat készített, és ezzel hívja fel a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó gépjárművek vezetőinek a figyelmét a balesetek megelőzésére. A szóróanyagban a járművezetőket magyar, angol, szlovák és lengyel nyelven figyelmeztetik a rendőrök, hogy Magyarországon lakott területen kívül csak főúton, autópályán és autóúton közlekedhetnek.

Az írásbeli felhívást az egyenruhások azoknál a Nógrád megyei határátkelőhelyeknél helyezték el, melyeknél a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó nehéz tehergépkocsik áthaladása engedélyezett, illetve Nógrád megye nyugati részén található ipari parkokban, ahol folyamatos a teherszállítás ezekkel a járművekkel.

Az elmúlt időszakban több alkalommal előfordult, hogy a nehéz tehergépkocsik a főútvonalat elkerülve, számos balesetveszélyes helyzetet teremtve alacsonyabb rendű útvonalakon közlekedtek a határátkelőhelyek felé.

AktuálisNógrád Megyei Rendőr-főkapitányság