2024.05.30, Csütörtök
Egészségügyi eszközöket kapott Bátonyterenye kínai testvérvárosától
Nagy-Majdon József facebook

Egészségügyi eszközöket kapott Bátonyterenye kínai testvérvárosától

mti

2020.04.21. 12:57

Egészségügyi eszközöket adományozott az új koronavírus-járvány sújtotta testvérvárosainak, köztük Bátonyterenyének a kelet-kínai Csiangszu tartományban fekvő Huajan.

A javarészt védőmaszkokból álló adományokat március óta több részletben juttatták el Kanadában, Magyarországon, Németországban, Japánban, Dél-Koreában, valamint Szlovéniában található testvérvárosaikba.

Huajan a Japánban és Dél-Koreában található testvérvárosainak 10 ezer, míg a szlovéniai Maribornak, a kanadai Oakville-nek, és a németországi Calwnak 12 ezer maszkot juttatott segítségként.

A Hszinhua tudósítása szerint a Nógrád megyében található Bátonyterenyének négy szállítmányt küldenek, amelyek összesen 12 ezer védőmaszkot, valamint hőmérőket tartalmaznak. Az első három szállítmány már megérkezett. Nagy-Majdon József polgármester reményét fejezte ki, hogy a két településen az élet a lehető leghamarabb visszatérhet a megszokott kerékvágásba - olvasható a Hszinhua jelentésében.

A csaknem 12 ezer embernek otthont adó Bátonyterenye kétezer maszkkal segítette Huajant akkor, amikor a járvány Kínában tombolt. A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság adatai szerint a csaknem 5 millió lakosú városban 66 embert diagnosztizáltak az új koronavírus okozta, Covid-19 nevű betegséggel, közülük már mindenki meggyógyult.

AktuálisBátonyterenye