2024.03.29, Péntek
Lerakták az első honvédelmi sportközpont alapkövét Balassagyarmaton
MTI/Komka Péter

Lerakták az első honvédelmi sportközpont alapkövét Balassagyarmaton

mti

2020.02.28. 16:59

Az Ipoly-parti részen, az uszoda közelségében épül meg jövő nyárra a 10 lőállásos, 50 méteres sportlőtér kiszolgáló helyiségekkel, közösségi klubbal és oktatótermekkel egy csaknem hétezer négyzetméteres telken, a kivitelező a Trend Építő Zrt. lesz.

Hirdetés

Simicskó István, hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos az ünnepségen azt mondta, az esemény egy új korszak kezdetét is jelképezi a magyar fiatalok hazafias és honvédelmi nevelésében.

A kormánybiztos közölte: a kormány döntése alapján valamennyi járásban épül majd honvédelmi sportközpont. Az első ütemben 40 településen mérték fel a helyszíneket, a programhoz az önkormányzatok biztosítják a közművesített telkeket.
Három ütemben valósulnak meg a beruházások, az első öt helyszínen már kiválasztották a kivitelezőket.

A honvédelmi sportközpontok erősítik a gyerekek, a fiatalok kötődését a szülőföldhöz, a hazához, így a létesítmények a hazafias nevelés egyfajta intézményi központjai is lesznek.

A létesítmények fő célja, hogy erősítsék a sportlövészetet, de küzdő- és technikai sportokat is lehet majd ezekben gyakorolni, és a sportközpontok kiválóan alkalmasak lesznek arra is, hogy építsék a helyi közösséget - mondta Simicskó István.


Az első honvédelmi sportközpont alapkövét Simicskó István, Balla Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere tette le.

AktuálisBalassagyarmathonvédelmi sportközpont