2024.03.28, Csütörtök
Első helyen a láthatóság
police.hu

Első helyen a láthatóság

police.hu

2020.02.08. 11:43

Óvodába látogattak el a balesetmegelőzési szakemberek Nógrád megyében.

Hirdetés

A Salgótarjáni Összevont Óvoda Nyitnikék Tagóvodájában tartottak játékos balesetmegelőzési foglalkozást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság szakemberei a napokban.

A foglalkozások során a gyerekek megismerhették a rendőrség feladatait, a rendőri hivatást, valamint azokat a szabályokat, amelyeket már nekik is tudniuk kell. A fő téma a láthatóság volt, melynek során bemutatták azokat az eszközöket, amiket már az óvodások is használhatnak, és amelyekkel a közlekedésük során jól láthatóvá tehetik magukat. A szakemberek ezen túl az óvoda oktatóeszközeinek segítségével megmutathatták a közlekedési jelzőlámpa jelzéseinek jelentését, illetve gyakoroltathatták a gyerekekkel a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen való szabályos és biztonságos áthaladást is.

A rendőrség fontosnak tartja a gyermekek közlekedésre nevelését egészen kicsi kortól, hiszen az ilyen foglalkozások az évek folyamán egymásra épülve később egy tudatosabb közlekedési morál megteremtését feltételezi majd a résztvevőknél.

AktuálisNógrád Megyei Rendőr-főkapitányság