2024.04.25, Csütörtök
Nógrádban is folytatódik a Színháziskola képzés
nmi.hu

Nógrádban is folytatódik a Színháziskola képzés

Nemzeti Művelődési Intézet

2020.01.22. 11:21

Nógrád megyében tavasszal 4 képzési csoport indul 20-28 fő közötti létszámmal. Már folynak az egyeztetések az időpontokkal és a helyszínekkel kapcsolatban.

Hirdetés

2020-ban is folytatódik a Lázár Ervin Program keretén belül a Nemzeti Művelődési Intézet által szervezett Színháziskola projekt. A 30 órás akkreditált képzésre nemcsak pedagógusok jelentkezését várják, hanem olyan személyekét is, akiket érdekel az előadó-művészet, a színház.

Kibővült célcsoporttal folytatódik idén is a Színháziskola, amely ezúttal nemcsak pedagógusokat szólít meg, hanem minden olyan személyt, kulturális intézményt, egyházat, önkormányzatot, illetve érettségivel rendelkező magánszemélyt is, aki érdeklődik az előadó-művészet, színház iránt és munkájával, tevékenységével támogatná azt, illetve szívügyének érzi egy hasonló érdeklődésű generáció kinevelését.

A Lázár Ervin Programot, a Magyar Kormány 1042/2019. (II. 18.) Korm. határozatában fogadta el. A program szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1-8. évfolyamon tanuló általános iskolai diák részére tanévenként egyszeri alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi, tánc- és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának lehetőségét.

A Színháziskola – 30 órás pedagógus-továbbképzés célja, hogy segítséget nyújtson a résztvevőknek abban, hogy hogyan válasszák ki a diákok életkorának, igényeinek és a lehetőségeknek megfelelő előadó-művészeti produkciót és azt hogyan dolgozzák fel diákokkal. A képzés keretében tapasztalattal rendelkező drámapedagógus és előadó-művészeti szakemberek adnak módszertani segítséget a látogatásra való felkészítésben, majd a megtekintett produkció közös feldolgozására, a tanulók befogadói magatartásának fejlesztésére.

A színháziskola továbbra is ingyenes, mely tartalmazza a képzési programot, valamint az előadó-művészeti produkciót és annak napján az étkezés és szállás költségét.

AktuálisNemzeti Művelődési IntézetNógrád megyeLázár Ervin ProgramSzínháziskola képzés