2024.04.26, Péntek
Hatodik korszerűsített épületét adta át a Nógrád Megyei Kormányhivatal
nmkh.hu

Hatodik korszerűsített épületét adta át a Nógrád Megyei Kormányhivatal

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2020.01.30. 11:25

Immáron a szécsényi Foglalkoztatási Osztálynak helyet adó ingatlanon is megtörtént a korszerűsítés az ügyfelek és az ott dolgozó kormánytisztviselők örömére egyaránt.

Hirdetés

Három évvel ezelőtt indult el az Európai Unió támogatásával és a magyar kormány társfinanszírozásával megvalósuló projekt, melynek keretében energetikai korszerűsítéseket végez egyes épületein a Nógrád Megyei Kormányhivatal.

Dr. Szabó Sándor az átadón ismertette: kicserélték a nyílászárókat, külső hőszigeteléssel látták el a homlokzatokat, megtörtént a tető- és padlástér hőszigetelése, termosztatikus szelepeket szereltek fel a radiátorokra, az elektromos energia egy részét pedig az újonnan telepített napelemes rendszer biztosítja. A Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője hozzátette: a 23,5 millió forint ráfordítással megvalósult beruházás elvégzése folyamatos ügyfélforgalom mellett zajlott és mintegy négy hónapot vett igénybe. A kormánymegbízott emlékeztetett rá, hogy a szécsényi korszerűsítésre is lehetőséget adó fejlesztés eredményeképpen már megújult Salgótarjánban a közlekedési osztály vizsgasorának helyet adó épület, a földhivatal és a Megyeháza, valamint két pásztói hivatali ingatlan is.

Dr. Szabó Sándor kitért arra is, hogy már zajlik az előkészítése a salgótarjáni Karancs úton található Útügyi Osztály épülete felújításának is. A Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője hangsúlyozta: a már megvalósult és a tervezett fejlesztések korábban nem látott léptékben járulnak hozzá a Nógrád megyei intézmények károsanyag kibocsátásának csökkentéséhez.

Emellett fontos kiemelni, hogy a beruházások az ügyfélfogadás körülményeinek színvonalát is emelik, egyben csökkentik az üzemeltetés költségeit, javítják a kollégáink munkakörülményeit, továbbá esztétikailag sem elhanyagolható előrelépést jelentenek – tette hozzá dr. Szabó Sándor.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai fejlesztése elnevezésű, KEHOP-5.2.2-16- 2016-00009 azonosítószámú projekt keretében a Nógrád Megyei Kormányhivatal összesen hét ingatlanát korszerűsítheti, 1 milliárd 258 millió forint összértékben. A 100%-os mértékű támogatást a Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

AktuálisNógrád Megyei KormányhivatalSzécsény