2024.03.28, Csütörtök
Kilencedik alkalommal ajándékozott a kormányhivatali közösség

Kilencedik alkalommal ajándékozott a kormányhivatali közösség

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2019.12.19. 18:18

Átadta dr. Szabó Sándor kormánymegbízott és dr. Handó Beatrix, a megyeszékhelyi járási hivatal vezetője az adventi időszakban összegyűlt ajándékokat Lászlók Katalinnak, a Salgótarján és Térsége Egészségügyi-Szociális Központja dolgozójának. A cipősdobozokba a kormányhivatal munkatársai csomagolták ajándékaikat, amelyeket a szociális terület munkatársai juttatnak el a rászorulók részére.

Hirdetés

Dr. Szabó Sándor kiemelte: 2011-ben, az első generációs salgótarjáni kormányablak megalakulásakor teremtették meg a hagyományt, hogy a karácsony előtti napokban cipősdobozokba csomagolják ajándékaikat. A jótékonysági akciót azóta minden évben meghirdették, az idei - sorrendben kilencedik - felhívásra 141 ajándékcsomag gyűlt össze - tette hozzá. A kormánymegbízott kitért arra is, hogy büszke munkatársai szociális érzékenységére, akik "szívből jövő gesztusként", önként csatlakoznak a járási hivatal kormányablak osztályának felhívásához.

Lászlók Katalin elmondta: Salgótarján és Térsége Egészségügyi-Szociális Központja a környék 29 településén látja el a feladatait, működteti a gyermekek és a családok átmeneti otthonát. A Salgótarján és Térsége Egészségügyi-Szociális Központja dolgozója ismertette:  az ajándékokból jut majd a térség különböző településein élő, nehezebb sorsú családok gyermekeinek is.

 

Dr. Handó Beatrix ismertette: a szépen becsomagolt cipősdobozokban tartós élelmiszerek, játékok, ruhaneműk egyaránt megtalálhatóak. A felajánlók a dobozra egy cédulát ragasztanak, amin feltüntetik, hogy milyen nemű és korú gyermeknek szól az ajándék – magyarázta a hivatalvezető.

A kormánytisztviselőkkel szemben jogos elvárás az, hogy a mindennapokban megfelelő empátiával járjanak el az ügyfélfogadás során - mondta dr. Handó Beatrix. Hozzátette: kollégái teljesítik ezt a napi munkavégzés alkalmával, de ennek az empátiának a "fizikai megnyilvánulása" a rengeteg összegyűlt ajándék is.

AktuálisNógrád Megyei Kormányhivatal