2024.04.23, Kedd
Bűnmegelőzés rendőrökkel és rosszcsontokkal
police.hu

Bűnmegelőzés rendőrökkel és rosszcsontokkal

police.hu

2019.10.14. 14:05

Tíz újabb Nógrád megyei óvodában indult el a rendőrség Ovi-Zsaru programja.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya szervezésében további tíz óvoda kapcsolódhatott be a rendőrség prevenciós programsorozatába. A program célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, melynek során az óvodások számára játékos formában, bábok – Rendőr Robi, Rosszcsont Rozi és Rosszcsont Ricsi segítségével mutatják be az óvó nénik a helyes, szabályos és helytelen szabálytalan viselkedéseket, szituációkat. A gyerekekhez valódi rendőrök is ellátogatnak, akiket mindig nagy örömmel, kíváncsisággal várnak az ovisok.

Az újonnan bekapcsolódott intézmények óvodapedagógusait dr. Ludvai Dezső rendőr alezredes, kapitányságvezető köszöntötte 2019. október 9-én a Szécsényi Rendőrkapitányság épületében. A program részleteit dr. Vörös Ferencné r. alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője ismertette, melyet követően az óvodák képviselői átvették azt az egységcsomagot, ami a módszertani segédletet és egyéb eszközöket tartalmaz a megvalósításhoz.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács egyedi támogatásának köszönhetően a hátrányos helyzetű településeken működő óvodák részére megyénként 10 óvoda számára nyílt lehetőség arra, hogy díjmentesen csatlakozzon az Ovi-Zsaru programhoz.

Aktuálisovi zsaruNógrád megye