2024.04.25, Csütörtök
Balesetmentesen mindenszentek és halottak napján is
police.hu

Balesetmentesen mindenszentek és halottak napján is

police.hu

2019.10.30. 20:40

A kegyelet napján is fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak a közlekedők Nógrád megyében.

Hirdetés

Mindenszentek és halottak napja alkalmából szeretteinkre emlékezünk. Ebben az időszakban a közúti forgalom sűrűsége a többszörösére nő, mely az átlagosnál is nagyobb veszélyt rejt a közlekedők részére.

Mindenszentek és a halottak napja időszakában a közlekedők a közutakon, valamint a temetők környékén egyaránt fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak. A közterületi jelenlét ilyenkor elsősorban a közúti forgalom segítésére irányul, de a rendőrök a közlekedési szabályok megsértői ellen is fellépnek.

A gyalogosok külön figyelmet érdemelnek, hiszen ők a közlekedés legvédtelenebb képviselői.

Az őszi–téli időszakra - de kiemelten a mindenszentek és halottak napján - jellemző, hogy a gyalogosok sötét színű ruházatban közlekednek és így keresik fel a sírkerteket. Fontos, hogy amennyiben az esti órákban gyalogosan közlekednek, gondoskodjanak a láthatóságukról a közlekedés többi résztvevője számára!

A megnövekedett forgalom miatt a rendőrség a közút kezelőivel együttműködve számos ideiglenes parkolóhelyet jelöl ki, valamint esetenként forgalomkorlátozást rendel el. Ezért kérjük, hogy ne „megszokásból”, emlékezetből közlekedjenek, hanem figyeljék a közúti jelzéseket, és ha tehetik már az út megkezdése előtt tájékozódjanak a várható változásokról. 

A forgalomellenőrzés mellett a rendőrség közrendvédelmi és bűnügyi szolgálata is fokozott ellenőrzéseket tart, megelőzve, ill. megakadályozva az ilyenkor jellemző bűncselekmények (gépkocsi feltörések, zseblopások, viráglopások, sírrongálások) elkövetését. Kérjük a közlekedőket, hogy legyenek körültekintők, tartsák be a közúti előírásokat, s a lassúbb haladás, valamint forgalmi torlódások esetén se veszítsék el türelmüket és kiemelten figyeljenek a gyalogosokra.

AktuálisbiztonságmegemlékezésHalottak Napja