2024.07.27, Szombat
Nógrád Megyéért Díjban részesült Zsiga Tamás, a Pásztói Járási Hivatal vezetője
Fotók: Hegedűs Márk

Nógrád Megyéért Díjban részesült Zsiga Tamás, a Pásztói Járási Hivatal vezetője

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2019.09.26. 11:46

Aktív szerepet vállalt és vállal az egyházasdengelegi Faluvédő Egyesületben, többek között az ő nevéhez is fűződik a Dengelegen Élni Jó! Program elindítása. Zsiga Tamás 2013. január elsejétől vezeti a Nógrád Megyei Kormányhivatal Pásztói Járási Hivatalát.

Nógrád Megye Önkormányzata Nógrád Megyéért Díját vehette át Zsiga Tamás, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Pásztói Járási Hivatalának vezetője a Megyenaphoz kapcsolódott ünnepi közgyűlésen.
 

Amint az a Nógrád Megyei Önkormányzat méltatásában is elhangzott a tizenharmadik alkalommal, ezúttal Bátonyterenyén megrendezett közgyűlésen: a tősgyökeres egyházasdengelegi Zsiga Tamás az aszódi gimnázium után Nyíregyházán végzett mezőgazdasági gépész üzemmérnökként, majd Gödöllőn mérnöktanárnak tanult, illetve Egerben szerzett közoktatási szakértői, illetve informatikai végzettséget. Dolgozott a sziráki Állami Gazdaságnál, a Honvédségnél polgári alkalmazottként, majd vállalkozóként, a rendszerváltáskor független képviselőként bekerült Egyházasdengeleg képviselő-testületébe.

Később az egyházasdengelegi általános iskola igazgatója lett, de tanított Szirákon és Héhalomban is. A tanítás mellett tiszteletdíjas polgármester, illetve a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is volt településén, emellett képviselőként vett részt a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének munkájában is.

 

AktuálisNógrád Megyei KormányhivatalPásztói Járási HivatalNógrád Megyéért Díj