2023.01.31, Kedd
Edward nap Salgótarjánban
police.hu

Edward nap Salgótarjánban

police.hu

2019.09.28. 09:39

Játékos formában hívták fel a gyermekek figyelmét a közlekedési szabályok betartására és a biztonságos közlekedésre a Nógrád megyei rendőrök.

Hirdetés

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) 2019-ben is meghirdette az EDWARD Napot. A kezdeményezés célja, hogy szeptember 26-án senki ne veszítse életét Európa közútjain. Az „EDWARD” mozaikszó, az European Day Without a Road Death (Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül) szavak kezdőbetűiből tevődik össze.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési Biztossága 2019. szeptember 26-án 10 órától tartotta meg közel négyszáz gyermek részvételével EDWARD Nap elnevezésű rendezvényét.  Salgótarjánban, a Fő téren megtartott programhoz csatlakozott a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete és még több civil szervezet is. Dr. Kalmár Zsolt rendőr ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese ünnepélyes megnyitójában elmondta, hogy nagyon fontos, hogy minden közlekedésben résztvevő betartsa a biztonságos közlekedéshez nélkülözhetetlen szabályokat. Ezzel a rendezvénnyel szeretnék erre ösztönözni a gyermekeket és velük együtt szüleiket is.

Ezt követően a szervezők az óvodás és általános iskolás gyermekeknek többek között játékos bűn- és balesetmegelőzési feladatokat adtak, de a kicsik látványos bemutatókat, valamint katasztrófavédelmi járműveket is megtekinthettek a város fő terén. A déli órákban a gyerekek a biztonságról, a biztonságos közlekedésről szóló rajzos üzeneteikkel megtöltött héliumos léggömböket engedtek el közösen. A kezdeményezéshez csatlakozva a rendőr-főkapitányság munkatársai a szolgálati gépkocsikon, míg több Nógrád megyében közlekedő gépjárművezető saját gépjárművén helyezett el zöld szalagot.  

AktuálisEdward napSalgótarján