2024.04.25, Csütörtök
A Virtuális valóság és a Kiterjesztett valóság világába kalauzolják a látogatókat

A Virtuális valóság és a Kiterjesztett valóság világába kalauzolják a látogatókat

Óbudai Egyetem

2019.09.24. 08:16

A Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely immáron harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a műszaki tudományok iránt érdeklődőknek, és csatlakozik az országosan is népszerű Kutatók Éjszakája programsorozathoz.

Hirdetés

LEGO robot programozás, virtuális és kiterjesztett valóság, 3D modellezés - szeptember 27-én ezekkel a tudományos programmal várják az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központjába az érdeklődőket, minden korosztály – kisiskolástól az egyetemistáig, unokától a nagyszülőkig – talál érdekességeket és kipróbálhatja kreativitását.

A résztvevők délután kettő és este nyolc óra között műhelyfoglalkozások keretében látogathatják a programokat.

Tervezhetnek egyedi, saját készítésű 3D modelleket és akár versenyre is benevezhetik alkotásaikat. A győztes modelljét 3D nyomtatóval keltik életre.

A Virtuális valóság (VR) és a Kiterjesztett valóság (AR) világába is elkalauzolják a látogatókat. Megismerkedhetnek és kipróbálhatják a jövő eszközeit, mint például a VR szemüveget.

A jövő programozóit a LEGO Mindstroms EV3 robotok várják. Lesz lehetőség robotokat programozni és azokkal a kijelölt labirintus pályán versenyezni.

A programok ingyenesen látogathatók a 3100 Salgótarján, Meredek út 9. szám alatti telephelyen 2019. szeptember 27-én 14:00 és 20:00 óra között.

AktuálisÓbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és KutatóhelySalgótarjánKutatók Éjszakája