2024.04.14, Vasárnap
Közösségi rendezvényt tartottak Taron a Vadvirág Lakásotthonban
MTI/Komka Péter

Közösségi rendezvényt tartottak Taron a Vadvirág Lakásotthonban

mti

2019.08.17. 09:38

A rendezvény célja a nevelőotthonokban élő gyerekek személyes kapcsolatainak fejlesztése, a közösség iránti bizalom kialakítása, mert ezek a készségek általában hiányoznak a családból kiemelt kiskorúak esetében.

Hirdetés

A gyermekvédelmi hálózat megerősítésének egyik fontos elemeként jövőre bevezetik a nevelőszülői gyedet  - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a Nógrád megyei Taron, a Háromszínvirág Gyermekotthon Vadvirág Lakásotthonában tartott közösségi rendezvényen.Magyarországon jelenleg 15 ezer gyermek él nevelőszülőknél, 8 ezer pedig nevelőotthonokban. 


A cél a nevelőszülői hálózat megerősítése, fejlesztése, hiszen nagyon fontos, hogy a gyerekek jó példát lássanak. A gyermekvédelem tavaly megkezdett fejlesztésének részeként 2020. január 1-jétől bevezetik a nevelőszülői gyedet is.

Fülöp Attila elmondta, el szeretnék érni, hogy a gyermekvédelemben dolgozók minden területen nagyobb megbecsülést kapjanak, hiszen ez a hivatás napi 24 órás elfoglaltsággal jár. A gondozottaknak is jó, ha családban nőhetnek fel, jó példákat látva - mondta.

AktuálisTar Vadvirág LakásotthonHáromszínvirág Gyermekotthon Vadvirág Lakásotthon