2024.04.25, Csütörtök
Közel 15 millió forintot nyert el Nógrád Község Önkormányzata közétkeztetés fejlesztésére

Közel 15 millió forintot nyert el Nógrád Község Önkormányzata közétkeztetés fejlesztésére

palyazatihirek.eu

2019.07.06. 12:23

A Vidékfejlesztési Program helyi piacok és közkonyhák fejlesztését támogató pályázatán elnyert 14,64 millió forintos vissza nem térítendő támogatásából a konyhai berendezések jelentős része kerül modernizálásra, valamint az étkező helyiség is megújul.

Hirdetés

A projektnek köszönhetően az étkező akadálymentesített lesz, valamint egy napkollektoros rendszer is megvalósul. A támogatás mértéke a projekt teljes költségének 90%-a. 
 

Nógrád az Észak-Magyarországi régióban, a rétsági járásban található település, vára a megye névadója. Az önkormányzat korábban is részt vett pályázati konstrukcióban, támogatást nyert el többek közt a "TOP-3.2.1-16 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése" felhívás keretében is.

A VP6-7.2.1-7.4.1.3-17-os kódszámú, „Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése” című pályázat célja a vidéki térségben élők életminőségének javítása, a lakosság egészséges, jó minőségű élelmiszerrel való ellátása, a helyi termelők piacra jutásának elősegítése, a helyi alapanyagok felhasználásának támogatása, ezen keresztül a helyi gazdaság fejlesztése.

A pályázat keretében lehetséges piacok és közkonyhák fejlesztése, valamint az ezekhez kapcsolódó eszközbeszerzés is. A támogatás összege piac fejlesztése esetében maximum 50 millió forint, közkonyha fejlesztése esetében maximum 20 millió forint lehet, az igényelhető vissza nem térítendő támogatás intenzitása járási kategóriától függően 75-95%.

AktuálisNógrád községközétkeztetés